Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън
картофи - 1 кг пресни средно големи
масло - 40 г
копър - 5 стръка
сол - на вкус
чесън - 2 бр. скилидки
кашкавал - 100 г
Начин на приготвяне
Измиват се пресните картофки, заливаме със студена вода и варим на котлона за 20 минути до полуготовност.
В тиган се загрява маслото да се разтопи, добавяме ситно нарязани скилидки чесън и нарязан копър.
Разбърква се за минута и се сваля от огъня. Сварените картофки се отцеждат и срязват на две. Нареждат се в тава, поръсваме със сол и черен пипер.
С лъжица се поливат отгоре с чесновата смес. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се разпределя върху всички картофки.
Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути, докато кашкавала добие златист цвят.
Сервираме с домати или краставички.
Уникално вкусно и лесно за приготвяне!
Последвайте ни
0 Коментара: