Внимание: Откриха нещо ужасно в консервите с риба тон
Защо рибата тон е податлива на замърсяване
Европейската комисия заяви, че „непрекъснато търси най-новите научни доказателства, за да гарантира, че разпоредбите за безопасност на храните са стабилни и актуални“.
От Брюксел казват, че няма възможност за по-нататъшно намаляване на сегашното максимално ниво под 1 ppm „без сериозно прекъсване на доставките на храна“.
„Важно е да се отбележи, че има различни специфични максимални нива на тази съставка за отделните видове риба, тъй като, както е обяснено по-горе, те са определени въз основа на данните за разпространението - казват от Европейската комисия.
Каква опасност крие редовната консумация на консерви с риба тон, вижте в zdrave.to
Последвайте ни
2 Коментара: