Пържената пица - наслада за небцето, която трябва да опитате
Странното ястие е известно още от далечната 1910 година
Той решава да приготви пица в три стъпки. Първо- разточва и пържи тестото, след това го декорира с необходимите продукти и накрая го пъхва във фурната за малко, само колкото да се разтопят сирената отгоре.
Полученият резултат изненадал приятно всички, които я опитали. Той споделил, че най-важното в приготвянето на този вид пица е палмовото масло. То издържа под натиска на високата температура като по този начин добавя деликатна хрупкавост на външната част на тестото.
Ако просто се сложи и се изпече във фурната, вашата пица може и да има съвсем малко хрупкаво ръбче, но тук тя цялата хрупка, защото се пържи на маслена баня, при много високи градуси и за изключително кратко време.
Ако пък напълните блата с плънка и го загърнете вие ще получите калцоне, но в момента, в който го изпържите и решите да опитате след това, ще осъзнаете, че вкуса му е коренно различен.
Това може и да не е най-здравословната закуска, но пицата така или иначе е една голяма калорична бомба, така че нищо не ви пречи да опитате и този начин на приготвянето й следващия път, когато децата вкъщи поискат пица. Позволявайте си поне веднъж седмично някое подобно изкушение!
Последвайте ни
0 Коментара: