Необходими продукти:

500 г картофи
300 г спанак
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
1-2 домата от консерва
3 яйца
смлян черен пипер
червен пипер
олио

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Варят се за кратко във вода, докато омекнат.

Спанакът се почиства, измива и се нарязва на ситно. Лукът също се нарязва на ситно и се запържва в 3 с. л. олио до омекване.

Прибавя се спанакът и като се запържи се сипва 1-1 и 1/5 ч. ч. от водата, в която са варени картофите. Добавят се и отцедените картофи и се натрошават 2-те кубчета бульон в сместа.

Доматите се пасират и се изсипват при картофите. Накрая ястието се поръсва с черен пипер на вкус. Сместа се разпределя в 3 гювечета.
Фурната се загрява на 200 С.

Гювечета се похлупват и се пекат до пълното омекване на картофите около 25-30 минути. Щом картофите напълно омекнат във всяко гювече се чуква в средата по едно яйце.

Гювечето с картофи и спанак се доопичат. Готовите гювечета се поръсват с червен пипер.

Поднасят се по желание с кисело мляко.