Думата тандури в една рецепта би трябвало да означава две неща: мариноване в кисело мляко с много подправки и печене във вертикалната пещ тандур. Тъй като вероятно не разполагате с масивното готварско съоръжение, опитайте по нашия начин, пише menumag.bg. Ще ви хареса!
Необходими продукти за 4 порции

8 долни пилешки бутчета
½ ч. л. сол
2 с. л. сок от лайм или лимон
1 с. л. олио
1 с. л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. синап на зърна
1 пръчка канела
1 ч. л. млян кориандър
½ ч. л. смлян черен пипер
1 зелена люта чушка, ситно нарязана
1 ч. л. червен пипер
1 щипка смлян карамфил
½ ч. л.смлян бахар
500 гр. кисело мляко
1 ч. л. настъргана кора от лайм или лимон
3 с. л. олио за печенето

за гарниране:
100 гр. зелен боб
2 моркова, нарязани на кръгчета
200 гр. зеле
200 гр. броколи, накъсано на розички
200 гр. чери домати
1 люта чушка, ситно нарязана
2 с. л. нарязан пресен кориандър
1 с. л. лимонов сок
 сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Бутчетата се срязват с остър нож на 2-3 места. Обтриват се със сол и сок от лайм.

2. Олиото се загрява и в него се слагат джинджифилът, кимионът, синапът и канелата. Разбъркват се на умерен огън няколко секунди, докато станат по-ароматни. Внимава се да не прегорят. Отдръпват се от огъня и се слагат чесънът, кориандърът, лютата чушка, червеният пипер, карамфилът и бахарът.

3. Всичко се сипва в киселото мляко и се разбърква заедно с кората от лайм.

4. Към получената марината се добавят бутчетата, разбъркват се и се оставят за 3 - 6 часа в хладилника да поемат всички аромати.

5. Бутчетата се отцеждат от излишната марината, намазват се с олио и се слагат да се пекат в загрята фурна на 200° С за 20 - 30 мин. По време на печенето се заливат с отцедената марината, за да станат по-сочни. Могат да се изпекат и на грил.

6. Зеленият боб, морковите, зелето и броколите се слагат да се сварят за 10 мин. на пара. Смесват се с нарязаните чери домати, лютата чушка и кориандърът и се подправят с лимонов сок, сол и пипер на вкус.