Тайни от индийската кухня! Пиле тика масала ще разтопи всичките ви сетива
Няма да се разочаровате, ако изпробвате тази рецепта
600 гр. пилешко филе, нарязано на едри кубчета
200 мл. кисело мляко
1 с. л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, пресована
1 ч. л. кимион
1 ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. куркума
½ ч. л. чили
½ ч. л. смлян кардамон
1 с. л. нахутено брашно
2 с. л. лимонов сок
6 с. л. олио
бамбукови шишчета
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Киселото мляко се разбива много добре с всички подправки, лимоновия сок и нахутеното брашно. Месото се слага в тази марината и се оставя на хладно за около 4 часа.
2. Месото се посолява и се нанизва на шишчета, полива се с олио и се слага да се пече в загрята фурна на 180° С за 15 - 20 мин. или на грил за 10 мин., като един-два пъти се намазва с олио.
Последвайте ни
0 Коментара: