Според едно проучване на вкусовите предпочитания в Обединеното кралство емблематичното индийско ястие пиле тика масала е надминало по популярност британската класика риба с пържени картофи. Само по себе си това е достатъчно основание да изпробвате тази рецепта – определено няма да се разочаровате.
Необходими продукти за 4 порции
600 гр. пилешко филе, нарязано на едри кубчета
200 мл. кисело мляко
1 с. л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, пресована
1 ч. л. кимион
1 ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. куркума
½ ч. л. чили
½ ч. л. смлян кардамон
1 с. л. нахутено брашно
2 с. л. лимонов сок
6 с. л. олио
 бамбукови шишчета
 сол на вкус

Начин на приготвяне
1.
Киселото мляко се разбива много добре с всички подправки, лимоновия сок и нахутеното брашно. Месото се слага в тази марината и се оставя на хладно за около 4 часа.

2. Месото се посолява и се нанизва на шишчета, полива се с олио и се слага да се пече в загрята фурна на 180° С за 15 - 20 мин. или на грил за 10 мин., като един-два пъти се намазва с олио.