Тази марината върши чудеса и с най-жилавото и старо месо!
Тази марината ми я каза един приятел готвач, върши чудеса и с най-жилавото месо.
Как да си приготвите сочно месо?
Най-добрият и супер бърз метод да направите месото сочно и крехко, е да го оставите за 30 минути или един час в месестата част на киви. Предлагаме ви да добавите и подправки, за да спестите време и да не се занимавате с тях после.
Нужни съставки:
1-2 броя киви
1-1,5 кг месо
сол
черен пипер и други предпочитани подправки
розмарин
лук или чесън по желание
Как да си го приготвите
Месото се измива и се изцежда. Смелете кивито в блендер или го настържете на ренде. Добавете подправките в кивито. Оставете месото в маринатата за 30 минути. Ако е доста твърдо, бихте могли да го оставите 1-2 часа. Но не повече от 2 часа, в противен случай е възможно да получите в крайна сметка пастет. След като изтече времето, пригответе месото по желания начин. Тази марината е чудесна за шишчета.
Последвайте ни
0 Коментара: