Пилешкото позволява и насърчава вдъхновени заигравания с вкусовете и ароматите в ястията с него. Така в тази рецепта три отчетливи ухания - на гъби, пушено сирене и праз, се заплитат и разкриват най-доброто от себе си и от месото, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 пилешки гърди
2 с. л.зехтин
200 г печурки
1 стрък праз
100 мл. сух вермут или бяло вино
200 мл. сметана 35%
½ ч. л. риган
100 г топено пушено сирене, нарязано
 сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне

1. 
Месото леко се начуква, за да стане с еднаква дебелина. Поръсва се със сол и пипер.

2. В сгорещен тиган се слага зехтинът, прибавят се празът и гъбите. Разбъркват се на умерен огън, докато започнат да се зачервяват. Налива се вермутът и се оставя на силен огън, докато течността почти изври. Слага се сметаната и се оставя да поври още 3-4 мин., докато течността се редуцира. Подправя се със сол, риган и пипер на вкус.

3. Месото се слага в тавичка, отгоре се поръсва със сиренето и се сипва гъбеният сос. Запича се в загрята фурна на 200˚ С за 20 мин.