Предлагаме ви рецептата за чудни пълнени пилешки пържоли със зеленчуци. Красиви и адски вкусни, те са идеални за всяка изискана трапеза.

Лесно се майсторят, а се получават винаги перфектно.

Разкошни, красиви и определено много вкусни са тези пълнени пилешки пържоли със зеленчуци

Трябват ни четири големи пилешки пържоли, два моркова, един стрък праз, две лъжици масло, една лъжичка майорана, половин кисела зелка, една чаша зелева чорба, една лъжица свинска мас, сол на вкус.

Първо е необходимо да си начукаме пилешките пържоли, които са от бяло месо, но може и от бут. Поръсваме ги със стритата майорана и сол на вкус, и ги оставяме за малко настрани.

Измиваме си и си почистваме след това зеленчуците. Морковите си ги стържем, а праза си го режем на ситно. Взимаме един тиган и в него слагаме краве масълце, а като то се разтопи, си добавяме към него и зеленчуците.

Запържваме ги за около десетина минутки като не спираме да ги разбъркваме, за да не загорят. С тези запържени зеленчуци после започваме да си пълним пържолите, които след това захващаме с клечки за зъби.

Почистваме си киселото зеле от кочана му и го нарязваме много на ситно. Половината от зелето си го разпределяме на дъното на един гювеч, а върху него слагаме напълнените вече пилешки пържоли.

Върху тях пък си нареждаме втората част от киселото зеле и поливаме отгоре със зелевата чорба, както и с разтопената вече свинска мас. Похлупваме си гювеча и го оставяме да се пече на умерена температура във фурната за около час.

След това си отхлупваме вкусотията и я оставяме за още 15-20 минутки във фурната. Става уникално вкусно това ястие и нека не ви притеснява маста – тя му придава още по-невероятен вкус. Но ако държите, може и да я замените с олио.