Без да омаловажаваме животворния принос на една класическа българска пилешка супа със зеленчуци и фиде, ви предлагаме тази доста различна и забележително вкусна рецепта в турски стил, на основата на сос бешамел, обогатен с пилешки бульон и съчетан с нежно месо и хрупкави бадеми.
Необходими продукти за 4 порции
30 гр.масло
2 с. л. брашно
2 ч. ч. горещо мляко
1 л. горещ пилешки бульон
400 гр. печено или сварено пилешко месо
100 гр. филирани бадеми
2 жълтъка
4 с. л. лимонов сок
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
1. 
Маслото се сгорещява. Слага се брашното и се разбърква на тих огън 1-2 мин. Наливат се постепенно млякото и бульонът. Разбъркват се с бъркалка.

2. Щом всичко заври, се добавят нарязаното месо и бадемите. Всичко се оставя да поври 5-6 мин.

3. Жълтъците се разбиват с лимоновия сок. Един-два черпака от горещата супа се наливат постепенно при непрекъснато разбъркване при жълтъците. Застройката се налива постепенно в супата. Оставя се още 1-2 мин. на огъня. Поднася се с бадеми и ситно нарязан магданоз.