Президентът на САЩ Доналд Тръмп има лично състояние, оценявано на над 3 млрд. долара, както и достъп до готвачите на Белия дом, които са от световна класа. Въпреки това предпочитаната от него вечеря е меню за 22 долара от McDonald's.

Това се казва в очакваната скоро книга "Оставете Тръмп да бъде Тръмп," чийто съавтор е бившият мениджър на предизборната кампания на Тръмп Кори Левандовски. В книгата се описва пътят на тогавашния кандидат за президент Тръмп към избирането му за държавен глава в края на 2016 г.

"Апетитът на Тръмп изглежда няма граници, когато става въпрос за McDonald's," според откъс от книгата, публикуван във Washington Post. Типичната вечеря на Тръмп съдържала "по два бургера Биг Мак и Филе-о-Фиш и един шоколадов шейк."

Според мобилното приложения за поръчки на McDonald's, подбно меню струва 22.15 долара, в зависимост от размера на шейка.

В тази цена не се включват различни отстъпки или промоции. От CNBC са изпробвали поръчка на тези продукти и са получили отстъпка по промоцията " 2 за 5.00 долара", вследствие на което общата цена е намаляла до 14.29 с включен данък.

Двата бургера Биг Мак струват по 4.79 долара, а общата им цена от 9.58 долара била намалена до 5.00 долара за двата. Същото важи и за бургерите Филе-о-Фиш. Цената от 2.99 долара за среден шоколадов шейк остава без промяна, докато малкият струва 2.00 долара, а големият 3.09 долара.

Цените в менюто също така варират, в зависимост от региона.

Президентът на САЩ не е единствената популярна личност, която предпочита бързата храна. Легендарният инвеститор и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет споделя в документален филм по HBO, че всеки ден закусва в McDonald's и никога не харчи повече от 3.17 долара.

"Докато се бръсна сутрин, казвам на съпругата ми … 2.61, 2.95 или 3.17 долара," казва той. "Тя слага съответното количество в чашката тук до мен в колата. Когато не се чувствам толкова успял, харча 2.61 долара, за които си купувам два бургера. Слагам ги един до друг и си наливам Coca-Cola."

Бил Гейтс, съосновател на Microsoft и дългогодишен приятел на Бъфет, също е почитател на бързото хранене. Той дори притежава златна карта от McDonald’s, с която може да се храни безплатно навсякъде в заведенията на веригата по света.

Съоснователят на Facebook също може да бъде причислен към тази група. По време на медения им месец през 2012 г. Закърбърг и неговата съпруга Присила Чан бяха заснети да хапват McDonald's в Рим.