Забравете заведенията! Ще си оближете пръстите с тези приказно вкусни мариновани печени свински ребърца
4 с. л. мед
4 с. л. доматено пюре
1 с. л. соев сос
4 пресовани скилидки чесън
½ ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
2 кг свински ребра, нарязани на порции по две
2 с. л. олио
Начин на приготвяне
1. Медът се разтопява на слаб огън, отстранява се от котлона и към него се прибавят доматеното пюре и соевият сос, чесънът, солта и пиперът.
2. Ребрата се намазват със соса и се завиват в алуминиево фолио. Слагат се в хладилника да се мариноват за най-малко 1 час.
3. Ребрата се пекат около 30-40 мин. на грил, върху който е постлано алуминиево фолио, намазано с олио.
Последвайте ни
0 Коментара: