Зимата направи корекции не само в начина ни на живот, в стила на дрехите ни, но и в храненето ни. Често, когато няма време за измислянето на интересни ястия, поставяме на огъня тава с любимите си зърнени храни - и гарнитурата е готова. Днес ви предлагаме да разнообразите менюто си и да подготвите зашеметяваща зеленчукова запеканка.

Това ястие ще се хареса на тези домакини, които обичат миксираноя дене: зърнени култури + месо + картофи или месо. В крайна сметка, сотирани броколи и зеле - не само вкусно, но и изключително диетични ястия е. Ако желаете, можете да добавите към рецептата парчета от любимото си месо или да го приготвите отделно.

 

СЪСТАВКИТЕ

500 г карфиол
500 грама броколи
150 г масло
1 супена лъжица.


прясно мляко
2 супени лъжици. брашно
150 г твърдо сирене
италиански билки
1/2 ч.. сол

 

 

  1. Първо сварете карфиола и броколите. Бланширайте за 3 минути след повторно кипене. След това изсипете водата и оставете зеленчуците да се охладят.