Бившият съветник на Зеленски Олексий Арестович продължава да криткува остро ръководството на Украйна. Този път той заяви директно, че украинците са избрали грешната страна, пише obektivno.bg.

„Знаете ли коя е най-голямата ни трагедия? Мисля, че в конфликта между глобалисти и реалисти сме заложили на грешната страна. Някак проливаме кръв, за да се окажем в лагера на губещите“, каза Арестович в интервю, публикувано в YouTube канала му.

„Видях посещението на германския президент в Катар, където забравиха да се срещнат с него. В продължение на 30 минути той не напусна самолета, докато властите в Катар не измислиха нещо“, заяви Арестович. Той посочи случка от преди четири дни с президента на Германия, който кацна в Катар, но никой не дойде да го посрещне в продължение на половин час.

Украинецът продължи с критиката си: „И говорят, че Путин е изолиран на международната сцена. За малко да му направят конен парад в Катар.“

„Защо Путин, толкова ужасно изолиран, говори пред Г-20 и на всички други места, докато е дипломатически изолиран? И сега „Тайм“ го постави в списъка за „Личност на годината“. Сериозно го обмислят“, каза Арестович.
Вчера американското списание публикува списък с девет номинации, сред които и руският президент. Миналата година наградата отиде при Зеленски, а тази година Путин е номиниран за нея.

„Това е само списание, но за каква ш*бана война, за каква демокрация, за какви ценности говорим? Не мислите ли, че сме в грешната компания? Започвам да мисля така“, каза Арестович.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук