В нощта срещу понеделник безпилотни самолети-камикадзе на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна атакуваха военни цели в три региона на Руската федерация.

Източници от украинското разузнаване съобщават за УНИАН, че БПЛА (безпилотни летателни апарати, дронове - бел. ред.) са атакували цели в Белгородска, Воронежка и Липецка области.

По-конкретно, една от целите на БПЛА е била Новолипецкият металургичен завод и местният тракторен завод, като и двете предприятия се използват от руснаците за военни цели.

„В района на тези обекти местните жители чуха звуци от експлозии, както и действие на противовъздушната отбрана. За въздушна заплаха съобщиха и т. нар. „губернатори“ на Липецк и Воронеж. Освен това около три сутринта местно време, според местни жители, са се чули експлозии над територията на Воронежка област“, ​​каза източникът на агенцията.

Според него, информацията за последствията от нападението в момента се изяснява.

На 8 юни украински дронове полетяха за първи път до Северна Осетия в Руската федерация, където се намира руското стратегическо военно летище Моздок. Разстоянието до летището от украинската граница е около 1000 километра.

Атаката с дрон е успешна спецоперация на ГРУ.

В нощта на 6 юни украински разузнавачи атакуваха руско петролно депо в Белгородска област.

В резултат на удара един от резервоарите се е запалил, но се твърди, че огънят е бил потушен и „няма пострадали“.

В нощта на 27 май безпилотни летателни апарати със сервоуправление атакуваха нефтено депо в Орловска област. Взривове станаха на територията на Ливенското петролно депо.

Превод и редакция: БЛИЦ