"Русия формира нов доброволчески отряд, в който влязат бивши членове на "Вагнер". Те вече действат в района на Авдеевка в Донецка област". Това е заявил заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна към Министерството на отбраната Вадим Скибицки, съобщава "Интерфакс-Украйна".

"В Руската федерация в момента се формира доброволчески отряд от 18 000 души. Това са в частност всички бивши вагнеровци. Министерството на отбраната го ръководи", е съобщил Скибицки.

Според него сега те действат в района на Авдеевка. Представителят на ГРУ споменава и бригадата "Ветерани", която също е доброволчески корпус, използван от Русия, пише "Фокус".

"Да, те се използват активно, защото имат боен опит. Тоест сега можете да ги видите на бойното поле", е добавил Скибицки.

По думите му подходът на доброволческия корпус е същият като този, използван от "Вагнер" в Бахмут.

"Става дума за постоянен щурм и постигане на резултати на всяка цена".

"Що се отнася до заплатата, тя е почти същата като в руските въоръжени сили. Но във "Вагнер" заплатата беше по-висока и "Вагнер" високо ценеше своите инструктори и командири", е допълнил.

Вадим Скибицки е заявил, че "африканците и сирийците не искат да воюват срещу Украйна, а я използват като шанс да стигнат до Европа".

"Никой не иска да се бие. Те идват тук, само за да избягат и да стигнат до Европа. Всички си мислят, че идват тук, за да се бият. Но не е така. Повярвайте ми", е допълнил той.

Заместник-началникът на ГРУ е заявил, че ще се опитат да стигнат до Европа при първа възможност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук