Шокиращ инцидент помрачи състезание в турския курорт Йолодеиз. Двама парапланеристи се сблъскаха и паднаха в морето, пише Глас нюз бг

Произшествието е станало тази неделя по време на фестивал по въздушни спортове, който включвал парапланеризъм, скайдайвинг и парашутизъм.

Случилото се е заснето на видео от зрители. На клипа се виждат участниците, които летят и правят фигури в небето. Някои от тях се разминават на малко разстояние, но с висока скорост.

Ненадейно се стига до сблъсък, в който един тях се оплита във въжетата на друг състезател. Двамата падат в морето, пред ужасените погледи и викове на публиката. Спасители бързо се хвърлят, за да им окажат медицинска помощ.

Пострадалите са извадени от водата и отведенив болница, състоянието им е неизвестно.

При подобен инцидент пострада и украинска парапланеристка, загубила контрол и паднала в Средиземно море. Тя веднага е била извадена от бреговата охрана, съобщават от службата. Пострадалата по спешност е отведена в болница, където е приета в стабилно състояние.

Близо 2000 парашутисти, парапланеристи и атлети от други въздушни спортове участиватв Международните въздушни игри, които се провеждат в турския курорт. В събитието участват представители на 60 държави.

Йолодеиз е добре позната дестинация в средите на парапланеризма.