Случаят с Явор Павлов в енергото достигна и до народните избраници. Ще излязат ли на протест, ако им спрат тока, а децата искат сандвичи?

За плащане на конпенсации се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред БЛИЦ TV той заяви, че е провел такъв разговор в партията и подкрепа има. Но разшири и за ВИК операторите.

"В такива случай да връщат на хората парите. Или дружествата и едните, и другите, да имат санкции за несгодите, които причиняват" - заяви той пред Патарински live.

"Хората бедстват четири дена без електричесто, той не работи нищо тоя човек" - не се сдържа и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Това трябва да го чуе Николай Денков, а не да търси публични изяви и да привиква при него на килимчето в министерски съвет.

Ако държавата се беше включила, най-вероятно Явор Павлов нямаше да отнесе скарата си в офис на енергото. А след 40 минути всичко да отекне, когато неговата съпруга му казва, че захранването е възстановено - позицията на Тома Биков от ГЕРБ.

Корнелия Нинова намира скандалджията за симпатичен, но не би отишла със скара в офис на Енерго-Про. Нейните съпартийци насочиха недоволството към министър- председателя и областните управители за "разваления телефон", когато падне 30 см. сняг в държавата.

Енергийният министър Румен Радев също го отнесе."Дали енергото ще си решат проблема, или ние ще решим проблема с министъра" - така се закани в репортерското риалити Патарински live проф. Румен Гечев.

От ПП-ДБ ни насочиха да питаме - защо ни спират тока. За тях отговорността е на КЕВР. А ЕРП-тата не си поддържат системата, както законът им вменява.

На предизвикателството, ако останат без ток ще недоволстват ли от това, се получиха интересни реакции в репортерското риалити на Патарински.

Владислав Панев от ПП-ДБ би отишъл в провинцията където има ток. Николай Нанков от ГЕРБ го контрира, че неговите родители в Априлци, Троян, са били 48 часа без електрозахранване.

Христо Проданов от БСП би отишъл в министерски съвет, защото токът е непроменлив. А Костадин Костадинов от Възраждане - смята да направи живота на Николай Денков тежък.

"Това са системите от Тодор Живково време. Нищо ново не е направено. Нормално е, когато само се експлоатира, в един момент да почне да се руши" - описа процеса той.

"При такива силни ветрове, които изкореняват стълбове, това ще бъде тенденция през 21 век" - върна разговора на политическата сцена Панев от "Зелено движение".

По краен е Явор Божанков за него електроразпределителните дружества са монополисти. Прави уговорката, че това е негова лична позиция и не е обвързана с партията "Продължаваме промяната".

Дори когато спират тока през деня по няколко пъти. Електрическите уреди дават накъсо. В други страни се плащат неустойки и глоби - сравнява проф. Румен Гечев.

Венко Сабрутев от Промяната насочи гнева си към КЕВР - колко пари събра регулаторът от наложени провинения на ЕРП-тата? Тук ни замисли всички, признаваме.

За Тошко Йорданов от ИТН - без натиск институциите в България не работят. Друг депутат приглася, че това ни е трагедията: " Трябва ли да загинат хора в тунелите, за да ги оправим".

От шоуто на Слави по телевизия 7/8 разиграха скеча с мъжа от Калипетрово. А Иво Сиромахов се видя в небрано лозе, след като Краси Радков нахлу в студиото с парти грила на Ванката (още във видеото)

Прав е Тома Биков: "Тази криза свърши, но ще дойде следващата. Щом човекът със скаричката си пусна тока, оставени сме да се справяме сами".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук