Яйцата са едно от най-лесните и питателни ястия. Те могат да се консумират както самостоятелно, така и да се добавят към салати, супи, кюфтета. Или пък да се използват като основа за куп сосове.

Продуктът стана толкова традиционен, че вече не се замисляме дали го варим както трябва. А това е много важно, защото ако не се приготви правилно, той не само ще загубят всичките си ползи, но и може да навреди на организма. 

Това е най-грубата грешка при варенето на яйца

Освен това, ако се сварят по правилния начин, беленето им след това си е направо детска игра. За да случи това обаче, във водата трябва да се добави една съставка, с която всяка домакиня разполага в кухнята си. 

Какво трябва да добавите в тенджерата, преди да започнете да варите яйцата, за да може след това да премахнете лесно черупката им, вижте в jenata.blitz.bg.