Едва ли знаете тези неща за лука и чесъна, говорят опитни градинари
Те разясниха как най-правилно се отглеждат и впоследствие прибират тези реколти
Българската традиционна кухня е изпълнена с рецепти, в които доста често присъстват лук и чесън. Те придават на всяка манджа неповторим аромат и вкус.
Именно заради това и много българи (все още) предпочитат да си отглеждат тези култури. Късметлиите, които имат градини, знаят колко много време, труд и усилия трябва, за да отгледаш хубав и качествен зарзават.
Сега от jenata.blitz.bg се допитаха до опитни градинари, които издадоха някои от тайните си при отглеждането именно на лука и чесъна. По думите им най-важното, за което всеки трябва да внимава е да не оставят тези култури да „усреят“ прекалено много.
„Много е важно кога точно ще ги махнете от градината“, казват опитните градинари.
Последвайте ни
2 Коментара: