Пред какви ли не мистерии и загадки може да се изправи човек. Буквално и преносно.

Така например преди време от jenata.blitz.bg ви показаха снимка, на която има телефон, но почти никой не може да го види.

Освен това преди време от jenata.blitz.bg предизвикаха наблюдателността ви, като ви показахме снимка, на която има леопард, но едва 20% от хората успяват да го открият.

Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднаха на друга невероятна задача, която взриви мрежата.

Важно е преди това да уточним, че повечето училища постепенно намаляват активността на творческото мислене при децата, замествайки го със строги правила и формули. Това им позволява да адаптират начина на мислене към модела, възприет в обществото.

Но малките деца не познават граници в творческото мислене. Затова е толкова необичайно да се наблюдава техният стил на поведение в трудни ситуации.

Точно пред такава загадка се изправи едно дете, което застана пред целия клас и трябваше да напише отговора на задачата "3 + 2 = ...".

Малкото момче се опитва да реши математическия проблем, но среща сериозни затруднения. Точно в този момент решава да потърси помощ от приятел.

И така неговият съученик прави всичко възможно да му помогне. Резултатът обаче е смешен и не е лишен от логика.

Какво обаче излезе, че е решението на задачата "3+2=...", както и снимки, които показват смешната, но логична развръзка, ще видите на jenata.blitz.bg