Месецът на раждане, часът и датата определят много за бъдещето на всеки един от нас, ако вярвате в астрологията и нумерологията.

Факт е, че някои характеристики от зодиите пасват прекрасно на хората от различните зодиакални знаци, но понякога нямат нищо общо.

3 зодии ще се сблъскат с ужасни финансови проблеми през новата година

Скоро испански учени разпространиха данни от проучването си, посветено на месеца на раждане и до каква степен той оказва влияние върху здравето ни.

Оказва се, че според учените има значение кога сме родени, защото сезонните промени се отразяват на доста неща - например ултравиолетовите лъчи, нивата на витамин D, вирусите и алергиите могат да повлияят на развитието на плода.

Производството на витамин D в организма не достига при бебета, родени през зимните месеци, а това може да има влияние върху тяхното психическо и физическо здраве.

Какво очаква всеки знак от източния календар през 2021 г.

Нещо повече - заболяванията протичат по различен начин в зависимост от това дали детето е момче или момиче, обяснява професор Хосе Антонио Кесада, автор на изследването. Ето обаче по месеци възможните предразположения към различни здравословни проблеми.

Вижте какви болести ще ви застигнат според месеца на раждане, на jenata.blitz.bg