Кралските тиари са специални за всяка голяма династия и често се пренасят от поколение на поколение. Най-голямата и най-ценна колекция от тиари принадлежи на кралица Елизабет II. Съвсем наскоро от jenata.blitz.bg ви показаха снимки на великолепните кралски тиари на Меган Маркъл, Кейт Мидълтън, принцеса Даяна и кралица Елизабет II, както и техните неподозирани истории.

Сега обаче решиха да ви разкрият други интересни кралски корони и мистериите, скрити зад тях.

Короната на принцеса Виктория Шведска


Нейно Кралско Височество, Виктория Ингрид Алиса Дезире, принцеса на Швеция, херцогиня на Вестерготланд, е престолонаследница на Швеция, първо дете на крал Карл XVI Густаф. В сватбения си ден тя блесна с ослепителна тиара, която крие богата история. Тя е една от най-старите скъпоценности, които все още е в употреба и традиционно се носи на сватбите на шведското кралско семейство. Първият собственик на тиарата е първата жена на Наполеон, Джозефин, а короната е докарана в Швеция от внучка й, когато се жени за бъдещия крал Оскар I на Швеция и Норвегия.

Още интересни разкрития за едни от най-популярните кралски тиари, както и снимки към тях, може да видите на jenata.blitz.bg