Все повече хора търсят информация и избират да правят пресичане на кисело зеле с лимони (лимонтузу/лимонена киселина или други естествени консерванти) за да пресекат  млечнокиселата ферментация на киселото зеле.

Вкусно: Баба ми цял живот слагаше тази тайна съставка в киселото зеле

Известно е че някои видове киселини стресират бактериите и пречат на ферментационните процеси да продължат естествения си ход като възпрепятстват някои микроорганизми да продължат да се развиват, пише tami.bg.

Време е за зимнина: Във всеки дом трябва да има от тези 3 туршии

Натриевия бензоат се получава по химичен път и пресичането с него трябва да се направи с точното количество за да не се пренасити с вредни химикали зимнината ви. Освен това понякога се получава горчив вкус на чорбата от него.

Затова днес набързо ще споделим как се прави пресичане на кисело зеле с лимони или иначе казано с лимонена киселина, което пък представлява така известното ни лимонтузу.

Вижте как точно да пресечете зелето с лимони на jenata.blitz.bg