Британска диетоложка: Свинската мас е по-полезна от маслото, но...
И това е интересно: Само 1 лъжица и за 5 минути ще премахнете от червата си всички гадости - Четете още на най-полезния здравен сайт Zdrave.to
В много сладкарски рецепти тестото става по-пръхкаво, ако бъде приготвено с мас. Маслото обаче осигурява по-добър вкус и цвят. Маста, която е традиционен продукт, изпадна в немилост през 50-те години на миналия век.
Любопитно четиво - Учени от Кения: Спрете да ядете това и незабавно ще се отървете от хроничната болка
Тогава изследвания свързаха наситените мазнини в нея със сърдечносъдовите заболявания. Освен това тя е по-калорична - съдържа 20 процента повече калории от маслото. Маста обаче е един от най-богатите източници на вит. D - с 50 процента повече от маслото.
Последвайте ни
0 Коментара: