Как да отслабнем без глад, са установили експерти по храненето. Специалисти уверяват, че ако сменим часовете на хранене със сигурност ще се простим с част от теглото си. Според тях, ако човек отложи закуската си с 90 минути, а изтегли вечерята си с 90 минути по-рано, то със сигурност скоро ще може да се похвали с добър резултат, предава "Metro".

Таблоидът цитира изследване на университета в Съри, проведено от екипа на д-р Джонатан Джонстън. Учените се съсредоточили върху това как промяната в часовете на хранене се отразява върху количеството на поетата храна, телесната маса и на кръвните рискови маркери за диабет и болест на сърцето.

Внимание! Всички мислим, че тази храна вредна, но ако я спрем, можем да умрем

Участниците трябвало да си водят дневници и да дават кръвни проби. Те можели да ядат каквото си пожелаят. По този начин учените желаели да разберат, дали при отслабване, методът може да се практикува от всички хора във всекидневния им живот.Участниците били разделени в две групи.

Едната се хранела за закуска 90 минути по-късно и вечеряла 90 минути по-рано. Другата, контролната, запазила традиционните часове за хранене за закуска и вечеря.

Любителите на скарата може да умрат по-рано

Оказало се че доброволците с променени часове консумирали като цяло по-малко храна от останалите. Те губели апетит и се разделили с два пъти повече телесни мазнини, в сравнение с другите участници в експеримента.