Диетолозите съветват: Колко и какъв хляб да ядем
Препоръки за употребата на хляб публикува електрония вестник „Век“. Нутрициолозите единодушно съветват да не се отказваме от хляба, доколкото този продукт е естествен източник на витамини и микроелементи – в частност на витамини о групата В, витамин Е, желязо, магнезий.
Говорейки за това какъв хляб да предпочитаме, ако се изхожда от неговата потенциална полза за здравето, медиците отбелязват следното: Ако в черният хляб има повече витамини и целулоза, а белият по-рядко предизвиква подуване и киселини в стомахапо-полезен за редовна употреба е пълнозърнестия хляб
Може ли от хляб да напълнеем и каква е дневната норма четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: