Проф. Лъчезар Гроздински, д.м.н., е завършил Медицинската академия в София, а през 1981 г. успешно защитава кандидатска  дисертация по ангиология.

До 1989 г. е асистент и старши асистент в сектора по ангиология към Националната кардиологична болница, а от 1990 г. е главен асистент и доцент.

Той създава специалноста ангиология и е първият лекар  - ангиолог. Завежда сектора по ангиология в Университетската болница „Св. Екатерина“ (сега УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“).

Белодробната емболия също протича с тежък задух и кашлица

От 2010 до 2012 г. е професор по ангиология и началник на отделението по ангиология и флебология в „Аджибадем Сити клиник болница „Токуда“, а от октомври 2012 г. е професор, началник на отделението по ангиология и флебология към „Аджибадем Сити клиник „Сърдечно-съдов център“ в София.

Докторската му дисертация - голям докторат е на тема: „Ултразвукова диагностика на мултифокална атеросклероза“.

Председател е на Националното дружество по ангиология. Има специализации в Англия и САЩ, автор е на над 120 научни публикации в България и чужбина, две монографии, както и на шест романа. Автор е на изобретение.

Кои са първите симптоми на венозната тромбоза и белодробната емболия и как да се спасим четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.