Лимон и чесън: най-мощната смес за изчистване на кръвоносните съдове на сърцето! Комбинацията от лимон и чесън често се използва като подправка за салати или месо. Въпреки това, хората не знаят за положителните ефекти, които тези два компонента осигуряват за здравето на тялото.
Двата продукта, взети заедно, се използват за намаляване на холестерола в кръвта, за почистване на запушените артерии и за подобряване на притока на кръв.

Високото ниво на холестерола значи, че се е натрупало прекалено голямо количество холестерол в основните артерии, което може да доведе до инфаркт или други сърдечни заболявания.

И това е интересно - 10 "здравословни" навика, от които няма никаква полза - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Във фармацевтичната индустрия се предлага широка гама от лекарства, които могат да помогнат в борбата срещу тези заболявания, но дали да ги използвате, след като има естествено и много ефективно решение? А именно, ако добавите комбинацията от чесън и лимон в ежедневната си диета, бихте могли да подобрите кръвообращението и да укрепите здравето на сърдечно-съдовата си система.

Идеалният коктейл, за да се почистите артериите си на сърцето, има два начина за приготвяне.

Рецепта номер 1
Необходими съставки:

1 чаша сок от чесън
1 чаша пресен лимонов сок
1 чаша ябълков оцет
1 чаша сок от джинджифил

Начин на приготвяне:
Сипете всички съставки в тенджера и ги оставете да врат за около 30 минути. След това оставете сместа да изстине и добавете 3 чаши мед. Разбъркайте добре. Съхранявайте в стъклен съд в хладилника.

Дозировка: Консумирайте 1 супена лъжица всеки ден преди закуска.

Рецепта номер 2
Необходими съставки:

6 лимона
30 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Обелете лимоните и чесъна и ги нарежете на парчета. Сложете ги в блендер и смесете с малко вода. След това излейте в тенджера, добавете 2 литра вода и оставете да заври. Разбърквайте добре, докато заври, а след това оставете на слаб огън за още 5 минути. Съхранявайте в стъклен съд в хладилника.

Дозировка: Консумирайте средството в продължение на 3 седмици, след това направете пауза в продължение на 1 седмица и продължете лечението за още 3 седмици (6 седмици общо). Приемайте по 50 мл всеки ден. Това средство може да се използва два пъти годишно (на всеки шест месеца), уточняват от zajenata.bg