Германски учени ще зарадват феновете на бирата с това откритие, оказва се, че...
Проучвания в тази област са проведени от научни експерти от университета в Ерланген, Нюрнберг. В рамките на изследвания учените са успели да открият съединения в храните, които са способни да активират допаминовите рецептори. Като цяло са определени 17 такива. Въпреки това, повече внимание учените отделят на хорденин, който се съдържа и в бирата.
В резултат на изследванията станало ясно, че хорденинът има влияние върху центъра на удоволствие в мозъка на човека. По тази причина някои хора успяват да пият бира за дълго време и не спират, докато не загубят съзнание. В края на краищата тези хора не получават сигнал, че трябва да спрат.
Какъв ефект на бирата са открили още учените четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: