Кой от нас не би искал да живее до около 100 години, да изпрати правнуци на училище или да види успехите на колонизацията на съседни планети със собствените си очи? Има такива щастливи хора, които успяват да живеят до такава вековна възраст и дори по-дълго. Известният професор Федор Углов - един от щастливците, успял да доживее 103 години, със здрави и ясен ум. 

Това е, което той препоръчва ...

Диетата на Углов

И това е интересно - Дълголетниците имат гени защитници от болести - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Каква е тайната на дълголетието на професор Углов? Тези прости правила, които стриктно се спазват от известния лекар, му помогнаха запази силно здраве и бистър ум до последните дни от живота си.

  • Висока физическа и психическа активност
  • Пълен отказ от алкохол и тютюн
  • Намаляване на храненето
  • Строго спазване на режима на работа и почивка
  • 7-8 часа пълен сън на ден
  • Закаляване на организма

Всички тези предписания са прости и достъпни, но основният акцент беше, разбира се, върху храненето. Самият професор нарича диетата си "източна" и неуморно я препоръчва на всички! Все пак, спазвайки подобна диета, можете да загубите 3-5 килограма и да почистите тялото си.

Диетата на д-р Углов е лесно поносима, перфектно балансирана и не изисква голям брой калории. Сам Углов препоръчва да се яде по часовник, но можете да адаптирате диетата към всеки рутинен ден. Така че, нека да започнем:

9:00

Чаша черен чай или кафе с малко захар, но не повече от 1 ч.л.

11:00

1 твърдо сварено яйце, а за десерт - 8 сушени слеве, предварително накиснати във вода.

14:00

Обяд - 200 грама варено месо от пиле, риба или крехко свинско, 100 г прясно или варено зеле (може да се замени с моркови) и 1 сочен портокал.

17:00

30 гр твърдо нискомаслено сирене, ябълка или портокал отново.

20:00

Последното хранене е чаша нискомаслено кисело мляко.

Това е всичко! Храната трябва да бъде изключително проста и естествена. Самият Федор Григориевич препоръчва да се изправя от масата, винаги да е гладен и да остане след хранене, нито да спи, нито да си почива.

Опитайте се да се придържате към такъв режим в продължение на около 10 дни и ще се почувствате много по-здрави, а талията ще стане забележимо по-слаба. Самият професор се придържал към строгото хранене през целия си живот и, между другото, той се възползвал само от него.

СЪВЕТ

Дори ако не сте християнин и никога не сте постили в живота си, опитайте понякога да не пренебрегвате църковните традиции. От време на време отказването от продукти от животински произход е истински подарък за тялото. Вие ще се почувствате здрави и пречистени, а този навик ще ви позволи да обичате простата храна. Бъдете здрави!