Жегите малко намаляха, но така или иначе лятото е в разгара си, а заедно с него и по-високите температури. Разговаряме с д-р Красимира Илинчева за най-подходящото хранене на хора със сърдечносъдови заболявания. 

Кокосовото масло увеличава риска от сърдечносъдови заболявания

Визитка

♦ Д-р Красимира Илинчева завършва Медицинския университет в Пловдив през 1996 г. Има две специалности - “УНГ- болести” и “Хранене и диететика”. Член е на Научното дружество по оториноларингология и на Научното дружество по хранене и диететика. Има допълнителни квалификации по хомеопатия и шуслерови соли.

♦ Разработва препоръки за хранене и има своя практика в Пловдив. Автор е на информационни материали за хранене при остри и хронични заболявания. Участва в епидемиологични проучвания на храненето и хранителния статус на населението в България. Лектор е на обучителни семинари за медицински специалисти за здравословно хранене на деца, възрастни и стари хора. 

♦ Консултира пациенти, които желаят да избегнат неблагоприятните последици от нездравословното хранене: хранителни дефицити, небалансиран начин на хранене, хронични заболявания. Освен това е консултант по здравословно хранене на бременни и кърмещи жени. 

Kакви храни и напитки трябва да избягват пациентите със сърдечносъдови заболявания четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.