Използването на протизачатъчни таблетки изглежда увеличава сексуалното желание и излъчване на жените, които ги приемат. Поне това сочат най-новите изследвания на италиански учени, публикувани в поредния брой на списанието Contraception, съобщава сайтът zdrave.bg.

За жените, използвали контрацептиви, съдържащи съставката дроспиренон, сексът е станал по-голямо удоволствие, отколкото е бил преди това. Те са изпитали оргазъм 17% по-често, чувствали са се по-удовлетворени и с 25% по-често са правили секс, пишат авторите на изследването.


И това е интересно: Сексуалната съвместимост според кръвната група - четете още любопитни новини на най-полезния сайт zdrave.to

Учените смятат, че положителният ефект на таблетките с дроспиренон се дължи именно на активното им вещество, което освен това възпрепятства задържането на течности в организма и влияе положително на състоянието на кожата и косата.

Специалистите отбелязват и намаляване на болезнените усещания по време на менструалния цикъл, както и цялостно трайно подобряване на настроението.