Авокадото е продукт, който рядко намира място на нашата трапеза, но е изключително полезен не само притежава хранителните съставки и на плод, и на зеленчук, и на ядка, но и едно авокадо дава достатъчно протеини, за да замести напълно месото и сиренето в дневното хранене.

Диетолози посочиха храните, удължаващи живота

Плодът с крушовидна форма е богат източник на витамин К и съдържа умерени дози от витамините А, D, Е, РР, В1, В2 и В6, а също така калий, цинк, мед, магнезий и желязо.

Богато е на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини, което прави комбинацията му с риба в ястията изключително полезна.

Авокадото е много здравословен плод, който е пълен с витамини и минерали. Но в същото време може да бъде и вреден за вашето здраве, при определени условия.

За кого е опасно да яде авокадо четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.