Буца, която растяла в тялото на 7-годишно момиченце, се оказа неродения плод на нейна тризначка.


Родителите на детето са потърсили медицинска помощ, след като буцата в долната част на гърба не спирала да расте и започнала да причинява проблеми с гръбнака на момиченцето. За да решат проблема, лекарите направили операция на детето. 

Лекарите отстранили голям тумор от гърба на детето, който обаче имал "размитите очертания" на човешка глава, ръчички и крачета в себе си. Според лекарите, въпросното образование е живеело като паразит, бавно растейки в тялото на детето. 

Момичето, чиято самоличност не се съобщава, е било родено заедно с близнак при цезарово сечение. Подобно изключително редки случаи обикновено са на близнаци, като обикновено се забелязват при раждането, а недоразвитият ембрион се отстранява. 


Но докато родителите на детето, които са родом от село в Казахстан, завели 7-годишното момиче на хирурзи в Алмати, туморът бил вече с размерите на човешки юмрук, причинявайки подуване в долната част на гърба и горната част на дупето, наричано тератома. 

Тератомта е тумор, състоящ се от няколко вида тъкан, като коса, мускули, зъби и кости. 

"Тератомата бе покрита с мембраната, в която расте плодът", обясни д-р Алибек Зарасов, заместник главен лекар в Детската болница No2 в Алмати. 

Медиците не са били в състояние да установят пола на нероденото дете, но се предполага, че е било сестриче. 

Момичето, което е носило буквално сестра си на гърба си, не е болно от някакви форми на рак или други сериозни заболявания, каза хирургът. При това той отбеляза, че е имало риск за детето, ако родителите не са били потърсили своевременно медицинска помощ. 
 
Превод и редакция: БЛИЦ