Може да провокира рак: Коя мазнина е опасна за пържене
Повечето хора знаят за лошото въздействие на пържените храни
Пържените картофки или пилешки хапки са любима храна на мнозина. И макар че повечето хора знаят за лошото въздействие на пържените храни, това не намалява любителите им. Но все пак трябва да се знае, че някои мазнини са по-вредни от останалите.
Какво се случва с тялото ни при редовна консумация на масло?
Защо това е така? При процеса на пържене се използва мазнина, която се загрява до 200 и повече градуса. Под въздействието на високата температура се променя структурата на продукта, но по-опасното е, че се променя и структурата на самата мазнина.
Кои са вредните мазнини и кои може да използваме четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: