Повече от 1200 души са починали в Съединените щати през последните 24 часа от коронавирус. Това е най-големият брой на смъртни случаи, регистрирани за един ден от началото на избухването на пандемията по целия свят.

Съответните данни се съобщават от университета на Джон Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информацията от властите в страната, СЗО и други официални източници.

Според информацията, публикувана на неговия уебсайт, през изминалия ден от COVID-19 са загинали 1243 души. Броят на заразените с коронавирус на територията на Съединените щати е 215 417, жертвите са общо 5116.  Във вторник вечерта броят на смъртните случаи бе 3873.

Най-много смъртни случаи от коронавирус в САЩ са регистрирани в град Ню Йорк - 1374.

Предишният антирекорд за най-голям брой жертви от COVID-19 за ден бе регистриран в Италия на 27 март, когато 969 души починаха от болестта.

По-рано, губернаторът на щата Кънектикът Нед Ламонт съобщи на своята страница в Twitter за смъртта на 6-седмично бебе, което преди това е било тествано положително за коронавирус.

Според неговите думи, това е първата детска смърт от COVID-19 на територията на щата. Ламонт също така смята, че детето е станало най-младата жертва на пандемията на коронавирус в света.

Превод и редакция: БЛИЦ