Губернаторът на щата Кънектикът Нед Ламонт съобщи на своята страница в Twitter съобщи за смъртта на 6-седмично бебе, което преди това е било тествано положително за коронавирус.
Според неговите думи, това е първата детска смърт от COVID-19 на територията на щата. Ламонт също така смята, че детето е станало най-младата жертва на пандемията на коронавирус.

"С дълбока тъга днес можем да потвърдим първата смърт на бебе в Кънектикът, свързана с COVID-19. Новороденото на възраст от шест седмици в района на Хартфорд беше транспортирано в безсъзнание в болницата в края на миналата седмица и лекарите не са успели да го върнат към живот", написа той в мрежата.

"Това е абсолютно ужасно. Считаме, че това е един от най-младите животи, прекършени по света заради усложненията, свързани с COVID-19", пише политикът.

Той е изразил съболезнования към родителите на детето и припомня на американците, че вирусът не щади никого и заплашва хората, които от своя страна трябва да останат у дома и да ограничат контактите, за да запазят здравето и живота си.

Превод и редакция: БЛИЦ