През цялата история идеалите на човешкото тяло са се променили няколко пъти. Преди време е било модерно да имаш пищна фигура, но в последно време да си слаб е по-популярно. Ето защо милиони хора се опитват отчаяно да станат по-тънки, без да се страхуват да използват дори и най-екстремните методи.

Лекарите отдавна са отчетели много нискокалорични диети, което ви позволява да отслабнете. Някои от тях са ефективни и безопасни. Но има и други методи, които могат да бъдат опасни за здравето. Представяме на вашето внимание избор от най-странните диети, измислени от човека. Сред тях са и остарели и все още популярни методи за отслабване. 

Диета с ниско съдържание на глутен е полезна за здравето

Диета с оцет

Известният английски поет Байрон става популярен не само заради стиховете си, но и поради оригиналния метод за отслабване. Като благородник, той търси различни начини за поддържане на хармонията в тялото си. Менюто му обаче е доста странно. Поетът се е хранил изключително с ниско-въглехидратни храни, пиел е само газирана вода. Но любимото му ястие е било напоени с оцет картофи. Той бил толкова свикнал с този вкус, че дори добавял малко оцет към водата. 

Кои са другите странни диети четете в най-полезния сайт Zdrave.to.