Весела Петрова е сертифициран нутриционист и здравен коуч в столична клиника. През 2009 г. завършва бакалавърска степен по управление и социология в “University of Konstanz”, Германия, а през 2011 г. магистърска степен в “University of Vienna”, Австрия. Завършва обучението си като нутриционист във Виенския институт за холистично здраве “Vitalakademiе”. Дипломира се на тема “Фитохимикалите и техните антиоксидантни свойства за предотвратяване и лечение на хронични заболявания”.

Поканена е в графската рехабилитационна клиника “Хайнрих Каспар” (Gräfliche Kliniken Heinrich Kaspar Klinik) в Германия, където работи с пациенти с наднормено тегло, стомашно-чревни заболявания, хранителни разстройства и сърдечни заболявания.

Участва в кампанията “Shopping for my future” - програма на “LFI Austia” с подкрепата на Европейския съюз с цел възпитаването на устойчив начин на консумация и потребление на храна.

Взема участие в семинари на тема “Лечение и оздравяване с йонизирана вода” по метода “Ашбах” и “LNB Schmerztherapie” по иновативния метод за лечение на болката на д-р Брахт.

Посещава успешно обучения във Виена в областта на лидерството и коучинга (Emotional Leadership, Leading by Influence, Psychology of Behavior Change). Освен че е експерт по здравословно хранене, тя практикува активно ащанга и виняса йога.

Пречистването на организма е тема, която вълнува почти всеки, особено в пролетния сезон. Освен с разтоварващия си характер детокс режимите се свързват главно със загуба на излишни килограми и бърз начин да влезем във форма. Как се случва пречистването на организма, по какво да разберем, че имаме нужда от разтоварване и как да го направим правилно и балансирано съветва експертът по здравословно хранене Весела Петрова. Основната цел на всяка програма за разтоварване е да е богата на ценни вещества, да е противовъзпалителна и да олекоти работата на храносмилателната ни система.

Какво се крие зад понятието “токсини” в диетологията четете в най-полезния сайт Zdrave.to.