Представяме ви видеоинтервюто с първия ни гост в новата ни рубрика „Питай специалиста” – проф. д-р Иво Петров, д.м., медицински директор на болница „Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център”, гр. София и началник на Клиниката по кардиология и ангиология в същото лечебно заведение. Проф. Петров е световноизвестен лекар и един от най-уважаваните у нас кардиолози, инвазивен и сърдечен хирург.

„Сърцето обича активен начин на живот - движението и всякаква активност го държи в кондиция. Заседналият начин на живот е един от главните убийци на нашето време, който причинява също така хипертония, диабет, високо ниво на стрес.

Сърцето „обича” и средиземноморския начин на хранене – предимно с риба и зеленчуци, избягване на цигари и наркотици. Това са нещата, които зависят от нас, и можем да направим”, коментира специалистът.

Той допълва, че хипертонията е много характерна за живота на модерния човек – пред компютъра, стоим на едно място, ставаме все по-онлайн активни, всичко ни е на една ръка разстояние...

В началото на разговора ни с проф. Петров можете да чуете неговото мнение за коронавирусната инфекция.


Какво казва той и цялото интервю с проф. Иво Петров гледайте в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.