Доктор Марк Хаймън е популярен в България с книгата си „Ултраметаболизъм„, в която идеята за отслабването е разгледана по един съвсем различен и иновационен начин. Днес ще ви представим една сезонна рецепта, която е необходимо да използвате сега и веднага.
В здравните съвети на доктор Марк Хаймън се вслушва дори бившия президент Бил Клинтън.

Навярно ще попитате защо сега? Тъй като сега е сезонът на райските ябълки. А защо веднага? Защото много бързо ще се уверите в ефикасността на тази рецепта и ще почувствате невероятно облекчение.

И това е интересно - "Фиданки" за лятото с годжи бери – още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Колко прекрасно е присъствието на райската ябълка у дома!

Като истинско слънце огрява навсякъде с топлата си оранжева светлина. Райската ябълка е изключително полезен продукт, който се появява на нашата трапеза в навечерието на първата слана.

Нека, преди да ви представим рецептата на доктор Марк Хаймън, да преговорим накратко ползите от райската ябълка:

1. Тя насърчава бързата загуба на тегло
Доктор Марк Хаймън споделя в книгата си, че райската ябълка е високо ефективен продукт, който насърчава бързата загуба на тегло. Независимо от факта, че райската ябълка е много сладък плод, тя има ниско съдържание на калории.

Днес много хора включват райска ябълка в диетата си. И всичко това благодарение на факта, че този продукт е в състояние за кратко време да засити организма.

Достатъчно е, казва доктор Марк Хаймън, да направите 6 разтоварващи дни в месеца, през които да хапвате само райска ябълка. Добрите резултати от райското разтоварване са гарантирани!

2. Райската ябълка укрепва сърдечно-съдовата система
Този плод съдържа много калий, както и глюкоза и фруктоза. Комбинацията от тези три елемента има много положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Доктор Марк Хаймън препоръчва на хората, които страдат от хипертония да хапват по-често райска ябълка.

3. Влияе положително на нервната система
Райската ябълка притежава тонизиращи свойства. Много полезно е да се използва този продукт от хора, които имат проблеми със съня, заспиват трудно или се събуждат бързо. Райската ябълка повишава имунитета, което води до повишаване способността на организма да издържа на различни напрежения и инфекции.

И сега рецептата за подобряване функционирането на стомашно-чревния тракт на доктор Марк Хаймън:

За да се подготви напитката ще имате нужда от 6 узрели плодове и 4 чаши вряща вода. Измитите и нарязани плодове се варят в продължение на 20 минути. В последния етап е необходимо да се филтрира с помощта на цедка. Пийте по 500 грама от инфузията на всеки 6 часа, уточняват от zajenata.bg.