Инфекцията на синусите, известна и като синузит, става много популярна през есенно-зимния сезон, и не само. Инфекцията на синусите може да се случи и през пролетта, както и през лятото. Но най-упорита и неприятна е именно през месеците, които остават до първия ден на пролетта.
Ако никога не ви се е налагало да се справяте с инфекция на синусите, това е добре за вас. За останалата част от нас, синузитът е болезнено усещане, което ни кара да мразим живота най-малко веднъж годишно.

И това е интересно - Доц. д-р Мария Стаевска: Нелекуваната хрема може да доведе до астма - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Синузитът е причинен от подуване на лигавицата на синусите, като това в крайна сметка води до натрупване на течност. Естествено, тази течност бързо става податлива на микроби и крайният резултат е инфекция. Основните симптоми на синузит включват лицева болка или натиск в началото на носа, между очите, главоболие, хрема, запушен нос и загуба на обоняние, или в най-лошия случай – температура, умора и зъбобол. Въпреки това, основният проблем с инфекция на синусите е, че вирусите, които отговарят за това, са склонни да не реагират на всяко лечение.

Има много начини за лечение на инфекцията на синусите. Повечето от тях включват прием на определени лекарства, които се очаква да подобрят отводняването на слузта и да намалят подуването с цел облекчаване на болката и изчистването на инфекцията. Въпреки това, по-често отколкото очакваме, тези популярни процедури се оказват неефективни в дългосрочен план и повечето хора имат усещане за връщане на симптомите.

Ако вие сте един от тях, не се притеснявайте, тъй като днес ще споделим с вас една много лесна и ефективна рецепта за лечение на синузит 

Вярвате или не, съществува един много прост и изненадващо ефективен метод да се отървете от синузитa. Тази рецепта ще сложи край на трудното дишане и безсънните нощи.

Необходими продукти:
Чиста питейна вода – 1/2 чаша
Ябълковият оцет (мътен) – 1/4 чаша
Чист мед – 2-3 супени лъжицаи
Лют червен пипер – 1 чаена лъжица
Сок от един лимон

Как се прави?
– Водата завира.
– Слага се ябълковия оцет.
– Изсипва се лютия пипер.
– Маха се от огъня и се остава да изстине.
– След това се слага меда и лимоновия сок.

От тази огнена смес се пие на малки глътки. Не се изпива наведнъж. Това е количеството за целия ден. Ако имате проблеми с лютото, може да сложите и по-малко лют пипер. А може да го замаените с двойно количество джинджифил /2 чаени лъжици/.

Приемайте това домашно лекарство дотогава, докато не усетите подобрение. Гарантирано, лесното дишане ще настъпи много по-скоро, отколкото сте очаквали.