Предлагаме интересна и най-вече - много полезна статия на доц. д-р Красимир Коев - специалист по очни болести. Завършил е докторантура в Медицински университет “Рене Декарт”, Париж, към Сорбоната и Националната очна болница на Франция. 

Кратък тест имате ли шанс да доживеете до 100 години

За първи път прилага телемедицината в България заедно с проф. Лъчезар Аврамов и по-специално - за туморни заболявания на окото. Доц. Коев е създател на първия нискоинтензивен лазер за очни заболявания, съвместно с проф. Лъчезар Аврамов. Има 177 реални публикации, 3 заявления за патент и 2 признати полезни модела. Доцент е в Института по електроника на БАН. 

Акцентът в този материал е: има ли други консервативни методи за лечение на рефракционни аномалии, като късогледство, далекогледство и други, освен с очила, контактни лещи, лазерни операции?

Очите са най-развитите ни сетивни органи, но в забързаното ни и натоварено ежедневие често забравяме да се грижим за тях. Работата с компютър, смартфон, таблет, телевизор и други електронни устройства често изморява очите и влошава зрението.


Кои упражнения ще ви помогнат да забравите за проблемите с очите четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.