“Тихият убиец“ – това е прозвището на високото кръвно. Тежък проблем, с който се борят хиляди от нас. Можем ли да свалим кръвното дълготрайно и по естествен начин попитахме водещия столичен кардиолог д-р Анастас Стойков – специалист с дългогодишен опит.


Здравейте, д-р Стойков! Можем ли сами да си понижим кръвното?
Здравейте! Да, в много случаи можем сами да си помогнем и да си свалим кръвното налягане, като това включва някои сериозни промени в начина на живот – като например здравословно хранене, да пием по-малко кафе и други кофеинови напитки, да ограничим приема на сол, да се движим повече и също така да понижим телесното си тегло.

Телесното тегло?! Наистина?
Да, ще дам следния пример. Повишаването на телесното тегло с 10 килограма води до увеличаване на съдовото русло с дължина, приблизително равна на периметъра на едно футболно игрище. Това увеличаване на площта на съдовото русло води до допълнително натоварване на сърцето.

Тоест искате да кажете, че трябва незабавно да минем на диета?
Това също е важно, но обичайният метод с глад и спорт не е приложим при хипертоници с наднормено тегло, тъй като при тях имаме ограничени възможности за физически натоварвания. Ето защо е подходящо да се прилагат помощни средства, които стимулират загубата на тегло.

В моята практика препоръчвам продуктите за отслабване на Vitaslim, тъй като са с естествен произход и са подходящи за хора със здравни проблеми. Най-често прибягвам към капсулите за потискане на апетита Vitaslim LIGHT (Витаслим Лайт), с чиято помощ пациентите по-лесно се справят с вълчия глад. Vitaslim LIGHT понижава апетита, а така количеството на изяжданата храна постепенно намалява и килограмите бавно, но сигурно се понижават.

Понякога към Vitaslim LIGHT добавям и Vitaslim DREN (Витаслим Дрен). Той действа като диуретик – извежда излишните течности от тялото и така коригира кръвното налягане. На пациентите, които приемат и лекарства с подобно действие, препоръчвам да следят редовно кръвното си налягане, да пият поне 2 литра течности на денонощие и да ограничат приема на сол.

Предпочитам продуктите на Vitaslim, тъй като те по различен механизъм водят до понижаване на телесното тегло, а това спомага за дълготрайния контрол на кръвното налягане.

Препоръчаните от д-р Стойков продукти – Vitaslim LIGHT и Vitaslim DREN, могат да бъдат закупени както от аптеките в цялата страна, така и от електронния магазин на компанията вносител. Там те се комбинират в различни промоционални пакети и са на преференциални цени. Разгледайте всички оферти тук: https://vitaslim.eu/shop/bg/products/view/index?country=34
Разгледайте всички оферти тук >>>