Сок от малини служи за лечение на доста различни болестни състояния. Като цяло употребата на малини бихме могли да твърдим, че главно се свързва с грипни състояния, настинки и висока температурана тялото.
 
Има хора, които лекуват ставите си с малини. Счита се, че те помагат и при ишиас (не само).
В народната медицина малините са известни като средство, което умело се справя с различни заболявания на опорно-двигателния апарат, а също така и определени видове невралгия.

И това е интересно: 11 важни признака, че не пиете достатъчно вода - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Лечение със сок от малини

Сокът им е много лечебен. Средството обаче е изключително полезно и в пресен вид.
Те изобилстват от фибри, които действат за прочистване на червата. Сок от малини помага основно за проблеми с храносмилателната система.
В напитата се открива пектин, който притежава куп полезни свойства. Пектините помагат за изчистването на вредни вещества от организма.
Сок от малини се препоръчва при жлъчни киселини, радионуклиди, соли от тежки метали, холестерол и други.

Всичко за полезният сок от малини

Нужно е да се подберат здрави и добре узрели плодове. Те се измиват старателно с хладка вода и се пускат в отвора на сокоизстисквачка. Сокът би могъл да се подслади по желание с мед или с пудра захар.

Говорим за един доста богат състав само в чаша от полезната напитка, която бихме могли да наречем истински антиоксидантен коктейл с множество качества. Ползите от консумацията на сок от малини не свършват дотук.
Съставките на малките червени плодчета са научно проверени. Счита се, че те оказват силно действие върху сърдечно-съдови заболявания, проблеми с нервната система, възпаления и срещу развитието на рак.

Освен, че утолява жаждата, сокът действа тонизиращо и подобрява храносмилането. Особено подходящ е за диетични режими и за всички хора, които страдат от диабет (в частност диабет тип 2). Сок от малини забавя стареенето на мозъка.

Източник: Канал 3