Внимание, ново изследване показа как ни тровят с бързите храни!
Опаковките им водят до рак, проблеми с щитовидната жлеза и плодовитостта
Предишни изследвания показаха, че тези вещества могат да попаднат в храни, поставени в подобни опаковки.
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Сега са тествани над 400 проби от опаковки от 27 вериги ресторанти за бързо хранене в САЩ. Оказало се, че в близо половината от хартиените опаковки и 20 на сто от картонените има отличителен маркер за флуорирани вещества, използвани, за да може мокети да не се зацапват с петна, тигани и тенджери да са с незалепващо покритие и дрехи да станат непромокаеми.
"Изследвания свързаха тези продукти с редица здравни проблеми и затова е обезпокоително, че много хора са изложени на потециален риск", заяви един от авторите на изследването Лоръл Шейдър от института Сайлънт спринг в Масачузетс.
Резултатите от изследването са публикувани в Environmental Science and Technology Letters.
Припомняме, че преди време се появи и СПИСЪК с най-вредните храни и напитки в България.
Последвайте ни
0 Коментара: