Следващия път, преди да си купите дънки, вземете чифт, който е най-удобен за вас, а не просто защото е модерен.

Винаги проверявайте дънките преди покупка като се наведете и клекнете, за да проверите нивото на комфорт. Панталонът следва да осигури гъвкавост при движението на краката ви, особено на бедрата и задните части.


Никога не се опитвайте да се поберете в дрехи с малки размери. Това може да свърши с увреждане на тялото ви.

Има огромни недостатъци, скрити в дънките с ниска талия. Те може да подчертават вашата фигура и може да са модерни, но дългосрочните последици са опустошителни.

Лекарите предупреждават, колко е вредно носенето на тясна дреха за всички нас.  

При 35-годишната жена действително е установено, че страда от "синдрома на тесните панталони". Тя често се оплаквала от болки в краката. Когато отишла на лекар са констатирани тежък вътрешен кръвоизлив и оток в мускулите на краката. В болницата, лекарите е трябвало да отрежат панталоните, за да я съблекат. Тази травма се лекува в продължение на няколко седмици.

Наблюдават се все повече случаи на коремен дискомфорт, подуване и киселини в стомаха поради носенето на стегнати и прилепнали по тялото дрехи, казва американският интернист д-р Октавио Беса

От бедрата до бъбреците.

Някои медицински доклади също така показват, че жените имат необичайно високи нива на ензима креатин киназа в тялото си, което е сигнал за увреждане на мускулите и ако не се лекува, в дългосрочен план може да повлияе и на бъбреците.

Нашето тяло е ценно и ние трябва да го приемаме такова, какъвто е.

Обичайте тялото си.ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO