Вместо веднага да скачате на хапчета и да тичате по лекари, опитайте се по естествен начин да преборите симптомите и да победите бактериите, с помощта на боб, канела и още нещо…
Боб вместо аналгин 
Бобът е чудесно средство за успокояване на главоболие, причинено от настинка. Ако настинката е силна, сварете боб и чесън докато омекнат, пасирайте ги и добавете малко лимонов сок. Намажете слепоочията. Привържениците на народната медицина казват, че за много кратко време няма да усещате напрежение и главоболието ще изчезне.


И това е интересно - За здраво сърце - чесън и редовен секс - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Магданозът и босилека успокояват кашлицата 
Ако ви мъчи суха кашлица, босилекът и магданозът са незаменими. Има няколко рецепти. Сварете чай от босилек и го пийте хладък, дори може и охладен през деня, за да успокои гърлото и кашлицата. Смесете ситно нарязан корен от магданоз с чаша бяло вино и оставете да кипне. Пие се докато е горещо, няколко пъти на ден.
 
Лютите чушки намаляват температурата 
Лютото изпотява тялото силно, което води до охлаждане на целия организъм. Ако имате температура консумирайте люти чушки , не напразно мексиканците по време на най-големите горещини ядат много чили пиперки. Не е необходимо да търсите чили, и нашите домашни люти чушки ще свършат работа.

Канела и риган убиват бактериите 
Канелата и риганът не позволяват на бактериите да се размножават. Ако ги консумирате редовно, тялото ще се бори по-добре срещу бактериите. Дори е доказано, че ако в каймата добавете канела или риган, може да се предотврати развитието на бактерии в месото. 

Пресен кориандър – съдържа антибактериални свойства и се препоръчва да се добави в суровото месо, тъй като може да предотврати развитието и да дефрагментира салмонелата.