Тази рецепта от руската народна медицина за прочистване на черен дроб със стафиди и вода е много популярна в Русия. Бързото прочистване на черния дроб със стафиди и вода е помогнало на много зависими от алкохола руснаци да подобрят здравето на черния си дроб.
Процесът на почистване и детоксикация на черния дроб със стафиди е един от най-ефективните методи за възстановяване на тялото и освобождаване от хронични заболявания и токсини.

Черният дроб в нашето тяло е нещо като „фабрика за кръв“. Той също така помага за укрепване и стимулиране на храносмилането в тялото.

Черният дроб изпълнява още една важна функция: той пречиства кръвта и премахва всички токсини и примеси от нея.

Следователно е очевидно, че чистият черен дроб е здраве, жизненост, енергия, красив външен вид и добро настроение.

Как да изберем правилните стафиди?

Почистването на черния дроб със стафиди започва с това да се изберат правилните стафиди. Това е много важно, тъй като в днешно време не е лесно да се намерят нетретирани стафиди без добавен серен диоксид.

Да не се купуват много ярки, жълти стафиди. Техният прекрасен на пръв поглед цвят е просто резултат от обработката със серен диоксид, или, в най-добрия случай, нарушение на правилата за сушене.

Да не се купуват и „кралски“ стафиди, тъй като те също са химически третирани.

Органичните стафиди без химия са скучни, често грозни, набръчкани, не прекалено меки, но не чак толкова твърди. Зърната трябва да бъдат напълно запазени.

Добрите стафиди е необходимо да са тъмно кафяви или поне светло кафеви на цвят.

Има и сухи стафиди, със синкав оттенък, който се получава от тъмните сортове грозде.

В идеалния случай, ако можете да намерите стафиди с „опашки“, ще е прекрасно. Това е един от основните показатели за естественост на стафидите.

 
Когато изберете правилните стафиди бихте могли да започнете с подготовката за прочистване на черния дроб.

Прочистване на черния дроб със стафиди – рецепта

– На сутринта се накисва половин чаша стафиди в топла вода за 15 минути, след което се изплакват обилно.

– Поставете измитите стафиди в чаша и я напълнете с вряща вода до върха. Нека да остане така до следващата сутрин. Намерете начин да захлупите чашата, или за целта ползвайте буркан.

– Изпийте течността на следващата сутрин, на гладно, и изяжте стафидите.

– Легнете в леглото за един час или два, и поставете топъл компрес (бутилка с топла вода) от дясната страна на корема.

Тази процедура е необходимо да се прави веднъж седмично в продължение на месец (около 4 пъти месечно), два пъти в годината.

Източник: zajemata.bg